10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ


Παιδικό δωμάτιο Γονείς σημειώσατε 1. Βγαίνουμε πάντα ηττημένοι και μάλιστα με διαφορά. Ειδικά τώρα  που τα παιχνίδια πρέπει να μπουν στην άκρη και να πάρουν τη θέση τους τσάντες, τετράδια, μολύβια και βιβλία. Το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο όταν τα παιδιά είναι περισσότερα από ένα και ο χώρος μικρός (όπως συμβαίνει δηλαδή στις περισσότερες περιπτώσεις).



Πάμε να δούμε 10 υπέροχες ιδέες για την οργάνωση του παιδικού δωματίου, που θα κάνουν τη ζωή μας σίγουρα πιο εύκολη και πιο άνετη. Ιδέες εύκολες, φθηνές και απόλυτα ευρηματικές, για να γίνει ο χώρος μας πιο όμορφος και λειτουργικός. Για να περνάμε απ' το δωμάτιο των παιδιών χωρίς να περνάμε από συμπληγάδες!

1. Επειδή τα ρούχα των παιδιών δεν πιάνουν όλο το μήκος της ντουλάπας μπορούμε να εκμεταλλευτούμε  το κάτω και το πάνω μέρος για να αποθηκεύσουμε παιχνίδια…..Πολλά παιχνίδια….Πάρα πολλά παιχνίδια!!!


2. Επιτραπέζια παιχνίδια: Υπάρχουν παντού. Πάνω στο τραπέζι, πάνω στις καρέκλες , κάτω από τα κρεβάτια, στοιβαγμένα στο πάτωμα. Να ένας ωραίος τρόπος για να τα τοποθετηθούν όλα μαζί και να μπορούν τα παιδιά να διαλέγουν όποιο τους αρέσει , χωρίς να ψάχνουν μέσα στο χώρο.


3. Ζωγραφιές και χειροτεχνίες που κάνουν τα παιδιά στο σχολείο ή στο σπίτι. Συνήθως τις βλέπουμε μια φορά και μετά τις ξεχνάμε μέσα σε ένα ντοσιέ, στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη βρίσκονται πεταγμένες παντού μέσα στο χώρο. Να μια ωραία ιδέα για να διακοσμήσουν και το δωμάτιο αλλά και να τις χαρούμε όπως πρέπει.


 4. Μαγνητικές ράγες για όλα τα μεταλλικά παιχνίδια του σπιτιού. Αν έχετε αγόρια σίγουρα είναι πολλά.. Είναι και μια καλή λύση για να πάψουμε να τα πατάμε μέσα στη νύχτα και να τα μαζεύουμε κάτω από τους καναπέδες.


5. Αν αντίθετα έχετε κορίτσια τότε είμαι σίγουρη πως ποτέ δεν βρίσκετε τα κοκαλάκια και τα λαστιχάκια που σας χρειάζονται. Κι αυτό γιατί είναι τόσο μικρά που χάνονται πανεύκολα. Και συνεχίζετε να αγοράζετε και πάλι δεν τα βρίσκετε. Υπέροχος τρόπος για να είναι όλα στη θέση τους και να τα ταιριάζετε όπως πρέπει.



6. Μα γιατί κανείς ποτέ δεν το είχε σκεφτεί; Ένα απλό κρεμαστράκι στον τοίχο θα μας απαλλάξει από τις πεταμένες τσάντες στο πάτωμα, τις οποίες και συνήθως κλωτσάμε , αφού μας ενοχλούν.


7. Μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές, πλαστελίνες: είμαι σίγουρη πως έχετε απ’ όλα. Αλήθεια ξέρετε πού βρίσκονται; Κι όταν το παιδί θέλει να ζωγραφίσει το ενθαρρύνετε ή προσπαθείτε να το αποφύγετε γνωρίζοντας πως μετά θα πρέπει να μαζεύετε τα ασυμμάζευτα; Να η λύση!


8. Πωλείται στα ΙΚΕΑ για να βάζετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Αν δε σας χρησίμευσε και τόσο πολύ για κάτι τέτοιο σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο για να αποθηκεύσετε βιβλία, παραμύθια ή περιοδικά. Και όχι μόνο…


9. Λεκάνες. Απλές , βαθιές , πολύχρωμες λεκάνες θα δώσουν τη λύση για τα δεκάδες κουκλάκια αρκουδάκια που κυκλοφορούν γύρω σας. Και θα είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να βοηθήσουν τα παιδιά σας στο συμμάζεμα. Απλά παίζοντας μπασκετ!


10. Μικρά παιχνιδάκια. Δεκάδες μικρά παιχνιδάκια. Εκατοντάδες μικρά παιχνιδάκια. Βρίσκονται παντού και πάντα είναι χαμένα! Και το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να τα μαζέψεις όλα σε μια μεγάλη σακούλα και να τα πετάξεις. Πριν φτάσεις σ’ αυτή τη λύση, δοκίμασε τη λύση που θα σου δώσουν τα…..τάπερ!


Άντε και καλό συμμάζεμα!!  


Comments