10 λόγοι για να αγαπήσουμε τους μπαμπάδες λίγο περισσότερο


Ο άντρας μου συχνά διαμαρτύρεται (και με το δίκιο του) , πως όλα τα παιδικά παραμύθια έχουν πρωταγωνίστρια τη μαμά! Ο μπαμπάς συνήθως παραλείπεται ή ο ρόλος του είναι εντελώς αδιάφορος. Η αιτία μάλλον προφανής: τα πιο πολλά παραμύθια γράφτηκαν σε μια άλλη εποχή, τότε που ο ρόλος του πατέρα περιορίζονταν στις δουλειές εκτός σπιτιού και η ανατροφή των παιδιών ήταν αποκλειστικά συνδεδεμένη με τη μαμά.
Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Σήμερα οι μπαμπάδες έχουν ενεργό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και περνούν πολύ χρόνο μαζί τους! Μεγάλη ευλογία για τη μαμά αλλά κυρίως για τα παιδιά! Γιατί τις περισσότερες φορές η ζωή με το μπαμπά είναι καλύτερη και πολύ πιο διασκεδαστική! Δε με πιστεύετε;

1. Οι μπαμπάδες δεν έχουν εμμονή με το πρόγραμμα: έτσι τα παιδιά δε χρειάζεται να πάνε για ύπνο στις 10 ακριβώς ούτε να παίξουν με το τάμπλετ για μισή ώρα. Τα πράγματα μπορούν ξεφύγουν και το μυστικό θα μείνει μεταξύ κατεργαρέων!

2. Οι μπαμπάδες δεν παθαίνουν υστερία: ευτυχώς για όλους η υπομονή τους είναι μεγαλύτερη από τη δική μας. Και κυρίως τα νεύρα τους δε συνοδεύονται με υστερία ούτε έχεις την αίσθηση πως έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου σε κάθε παιδική σκανδαλιά.

3. Οι μπαμπάδες δεν φοβούνται μη λερωθούν τα παιδιά ή ανακατωθεί το σπίτι: δε χάλασε ο κόσμος αν πέσουν τρίμματα στο χαλί ούτε αν το παιδί μπει μέσα στις λάσπες. Η εικόνα του σαλονιού με όλα τα παιχνίδια σκορπισμένα εδώ κι εκεί είναι συνηθισμένη αλλά σε όλους αρέσει για λίγο η ακαταστασία!
4. Οι μπαμπάδες αγαπούν την τεχνολογία: παιδικά τραγούδια ακούγονται, στο τάμπλετ εγκαταστάθηκε καινούριο παιχνίδι (όχι εκπαιδευτικό απαραίτητα) και στο λαπ τοπ κατεβαίνει καινούρια ταινία. Όλα εύκολα , γρήγορα και απλά με τις μαγικές γνώσεις του μπαμπά!

5. Οι μπαμπάδες αγαπούν τα παιχνίδια στη φύση: ποδήλατο, πατίνι , μπάσκετ, ποδόσφαιρο. Έλα, πείτε την αλήθεια.. Με ποιον είναι συνδυασμένα όλα αυτά; Με τον σούπερ ήρωα όλων των παιδιών!

6. Οι μπαμπάδες δεν υπολογίζουν τι θα πει ο κόσμος: κανέναν μπαμπά δεν τον νοιάζει τι θα πει η γειτόνισσα ούτε αν η μαμά του Νικολάκη τον έχει κάθε μέρα καλοντυμένο με πανάκριβα ρούχα. Οι μπαμπάδες είναι απλά ευχαριστημένοι που το δικό του παιδί έχει  ρούχα να φορέσει. 
7. Οι μπαμπάδες πείθονται εύκολα: Μια αγκαλιά κι ένα φιλί είναι αρκετά για να τα ξεχάσουν όλα. Κι επειδή ως γνωστόν τα παιδιά αντιλαμβάνονται όλα μας τα αδύναμα σημεία, αυτό θα το εκμεταλλευτούν στο έπακρο!

8. Οι μπαμπάδες δεν έχουν τόσες πολλές φοβίες και βοηθούν τα παιδιά να ξεπεράσουν και τις δικές τους: γι’ αυτό μαζί θα μπουν στα ρόδα του λούνα παρκ, θα βουτήξουν στην πισίνα απ τη νεροτσουλήθρα και θα τα ενθαρρύνουν να ανεβούν στην πιο ψηλή και στριφογυριστή τσουλήθρα. Και η μαμά από κάτω απλά δε θα κοιτάει.

9. Ως γνωστόν οι άντρες παραμένουν πάντα παιδιά και γι’ αυτό παίζουν σαν παιδιά: με φωνές , φαντασία, δημιουργικότητα θα χτίσουν κάστρα στην άμμο , θα φτιάξουν μια ολόκληρη lego πολιτεία και θα παίξουν με μανία το καινούριο παιχνίδι στο playstation. Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουν τα χρόνο ούτε τις δουλειές που πρέπει να γίνουν.

10. Οι μπαμπάδες ξέρουν να αγαπούν χωρίς δεύτερες σκέψεις: ένας μπαμπάς (κι ας μην το λέει εύκολα με λόγια) αγαπάει χωρίς ανασφάλειες, κόμπλεξ και εγωισμούς. Αγαπάει και δεν περιμένει αντάλλαγμα ούτε συνεχείς επιβεβαιώσεις. Αγαπάει, γιατί απλά ξέρει να αγαπάει.
Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία άλλη ανάγκη στην παιδική ηλικία, τόσο δυνατή όσο η ανάγκη της πατρικής προστασίας.
~ Σίγκμουντ Φρόυντ

Ο κάθε ανόητος μπορεί να γίνει Πατέρας αλλά πρέπει να είσαι αληθινός άνδρας για να γίνεις Μπαμπάς
~ Φίλιπ Γουίτμορ

Αν κάποιος δεν είχε έναν καλό πατέρα, τότε πρέπει να δημιουργήσει έναν.
~ Φρειδερίκος Νίτσε



Comments